Kanoër onderweg naar Griekenland

20 juli 2022 10:14

Dinsdag 19 juli is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een kanoër die de oversteek van Vlissingen naar Breskens had ingezet. De kano dreef af op de stroom en leek niet echt zeewaardig. De Zeemanshoop is met de kano meegevaren tot Rijkswaterstaat ter plaatse kwam en zich vlakbij Breskens over de kano heeft ontfermd.

In alle vroegte werd de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd voor een kanoër die in de problemen leek te zijn geraakt. Door de sterke stroming dreef de open kano flink af. Ter plaatse bleek het om een bekende van de KNRM te gaan. Enige tijd terug is dezelfde kanoër in de problemen geraakt op de Noordzee en is toen door de KNRM van Westkapelle van zee gehaald. 

De kanoër leek zich vanmorgen niet bewust van de onveilige situatie waarin hij zich, zo midden op de Westerschelde, bevond. Hij gaf aan dat hij onderweg was naar Griekenland en geen hulp nodig had. In overleg met de kustwacht en verkeerscentrale Vlissingen blijft de reddingboot met de kano meevaren tot hij het vaarwater bij Hoofdplaat is overgestoken. Hier neemt een rib van Rijkswaterstaat het van de reddingboot over, waarop de Zeemanshoop retour reddingstation gaat.

Tijdstip alarm: 06:11
Wind: Oost Bft. 3
Zicht: Goed