Streefbedrag behaald

Help Steven veilig te kunnen redden!

Opgehaald

1.798
108% bereikt van het totaalbedrag € 1.658

Steven is een enthousiaste nieuwe aankomend opstapper aan boord van reddingboot Zeemanshoop. Om zijn taak als redder veilig te kunnen uitvoeren heeft hij snel een eigen overlevingspak nodig. Dit speciale waterdichte pak vormt de belangrijkste persoonlijke veiligheidsuitrusting van een bemanningslid. Dankzij een overlevingspak is een redder beschermd, blijft hij drijven en hoeft hij geen kostbare secondes te verspillen, omdat hij blind de hulpmiddelen kan pakken die hij nodig heeft. Ook is er een opblaasbaar reddingvest in het pak geintegreerd, zodat redders altijd extra drijfvermogen bij zich hebben. De overlevingspakken worden op maat gemaakt, waardoor het draagcomfort hoger is.

 

Op onderstaande foto draagt Steven een reservepak.

Wist u dat het overlevingspak...

1 …per redder op maat gemaakt wordt? Elke redder heeft zijn ‘eigen’ pak en is verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Na elke training of actie moet het worden afgezoet (reinigen met zoet water) en opgehangen worden aan de pakkendroger. Dat is een soort kleerhanger met luchtslangen, zodat alles goed kan drogen.

2 …met de complete uitrusting zo’n 10 kilo weegt? Het bevat een geïntegreerd reddingsvest, flitslicht met reservebatterijen, PLB, veiligheidsmes, CO2-patroon, twee handstakellichten, een naamplaatje, een paar handschoenen en een waxstift om de rits soepel en waterdicht te houden.

3 …drie kleuren heeft? De mouwen en de capuchon zijn geel, zo ben je duidelijk zichtbaar. De romp is rood, zodat je de redders van KNRM goed kunt herkennen als er ook veel andere hulpverleners actief zijn. De stukken die snel slijten of vaak vies worden zijn van wat steviger materiaal, in de kleur donkerblauw.

4 …uit maar liefst drie lagen waterdicht materiaal bestaat? Om precies te zijn Goretex Pazifik, wat ook een hoog ademend vermogen heeft zodat het pak niet te warm wordt tijdens het dragen. De ellebogen, knieën, onderbenen en het zitvlak hebben een coating van kevlar, om deze kwetsbare stukken oersterk en slijtvast te maken.

5 …voldoet aan de strengste veiligheidseisen? Deze eisen zijn bepaald door SOLAS, het internationale verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee (Safety of Life at Sea). SOLAS beschrijft waaraan je uitrusting op zee aan moet voldoen op het gebied van constructie, uitrusting en bemanning.

6 …een speciale kap heeft tegen stuifwater? Deze fluorescerend oranje ‘sprayhood’ trek je vanuit je nek over je hoofd heen en zet je op het reddingsvest vast. Zo ben je goed beschermd tegen overkomend stuifwater.

Helpt u mee om Steven een nieuw overlevingspak te kunnen geven zodat hij zijn taak als redder veilig en beschermd kan uitvoeren? Alvast bedankt! 

 

Zien hoe een KNRM overlevingspak werkt? Bekijk de video hieronder!